Clubvisie


Sponsors 
 

Onze Visie

Koninklijke Basket Avelgem (augustus 2014)

In vogelvlucht:

Sinds: Opgericht op 15 mei 1962 onder de naam Scheldeburcht Basketbalclub Avelgem (SBA). In mei 2005 kreeg de vereniging de naam Basket Esso Avelgem.
In juni 2012 heetten wij Basket Lofthome Avelgem, waarna we in 2013 de naam Basket Lofteam Avelgem kregen, en sinds seizoen 2014-2015 dragen we de naam 'Koninklijke Basket Avelgem', oftewel KBA.

Voor wie: Zowel voor jongens als voor meisjes, prestatiegericht.

Leden: ± 140 leden, en gestaag groeiend.

Teams: 10 teams waarvan 8 jeugdploegen en 2 senioren teams.

Ons thuisbasis: De thuiswedstrijden van Koninklijke Basket Avelgem worden gespeeld in de sporthal "Ter Muncken" te Avelgem.

Extra activiteiten: Tornooi Lemvig, Family Day, Spaghetti-avond….etc.

Organisatie: Volledig op vrijwilligers gebaseerd. Een algemeen- en dagelijks bestuur ondersteund door verschillende cellen en trainers/coaches.

Communicatie: Via nieuwsbrieven en een veelbezochte website www.basketavelgem.be

Ons doel, uw doel?

Het actief beoefenen van de basketbalsport in Avelgem en het bevorderen ervan in kwaliteit en kwantiteit.

Onze visie, uw visie?

Koninklijke Basket Avelgem gelooft dat een vereniging pas kan floreren als het doel niet slechts het winnen van wedstrijden is, maar simpelweg het ‘steeds beter willen worden’. En dat kan niet alleen als speler, dat moet ook als mens. Sporten is dan ook niet alleen een zeer plezierige en gezonde bezigheid, het biedt ook de mogelijkheid om te leren hoe je je in een samenleving of organisatie moet gedragen om gezamenlijk het beste uit elkaar te halen. Het ontwikkelen van eigenschappen als werklust, discipline, teamgeest, doorzettingsvermogen en respect op zowel technisch, tactisch, als sociaal en organisatorisch gebied, zullen uiteindelijk leiden tot een grotere persoonlijke ontwikkeling en daarmee tot een nog groter plezier in het spel en een groot en sterk hart voor de vereniging. Koninklijke Basket Avelgem is daardoor een vereniging om trots op te zijn.

Onze slogan, uw slogan?

Onze slogan staat voor teamspirit en samenwerking:één voor allen, allen voor één.

Onze ambitie, uw ambitie?

Koninklijke Basket Avelgem streeft ernaar om ‘steeds beter’ te worden. Daarvoor is een gedegen jeugdbeleid en –opleiding noodzakelijk. We streven ernaar om voldoende spelers in elke leeftijdscategorie te krijgen zodat er continue doorstroming kan plaatsvinden van talent naar onze hoogste teams. Randvoorwaarden daarvoor zijn kwalitatief goede faciliteiten (zaalruimte, materialen, kleding, enz.), goed opgeleide gediplomeerde trainers en coaches, maar ook het ontwikkelen van spelregelkennis bij de spelers.
Uiteindelijk ontstaan hierdoor mogelijkheden om op steeds hoger niveau te kunnen gaan presteren, hetgeen echter ook hogere kosten met zich meebrengt. Aan deze ambities zijn dus de nodige extra kosten verbonden. Kosten die we niet alleen uit de lidgelden van de leden kunnen en willen verkrijgen.
Vandaar dan ook dat we als bestuur voldoende aandacht besteden aan het vinden van de nodige sponsoring.
 

        

 


 

Via de basketschool (bij ons 'Prémicroben' of 'U6/U8' genoemd) kunnen de jongsten kennismaken met de leukste sport ter wereld: basketbal.

Kom vrijblijvend naar één van de trainingen op woensdag of zaterdag, of neem contact op via bertverriest@hotmail.com

 
 
  
     vergroten

Sponsors